Вести Македонија

ВМРО-НП: Во кое својство партиски претставници испрашуваат градоначалници?

vmro_np

Во кое својство, партиски преставници кои моментално немаат никакво ангажирање во Владата на Република Македонија следат реализација на проекти од Владата и истовремено градоначалниците и владини функционери даваат отчет на претседател на партија, а не на премиерот или други владини преставници! Нели ова се коси со повеќепартизмот и наликува на еден одамна веќе надимнат комунистички систем, реагираат денеска од ВМРО-Народна партија.

ВМРО – Народна партија од Охрид изразува незадоволство од малиот број на проекти кои Владата ги прави во моментов во овај регион и бара одговор на неколку прашања.

„Неколку години наназад сведоци сме на големата пропаганда предводена од ДПМНЕ и ДУИ за изградбата на развојно инвестиционата зона со локација помеѓу Охрид и Струга и илјацниците вработувања кој секојдневно се најавуваа. Вистината е многу поинаква. Од оваа развојна зона има само неколку хектари оградена земја, една хала во обид на изградба и секако оваа зона најголем период е поплавена со вода. Големите најави од странските инвестиции на ОДВ и КОСТАЛ се сведе на неколку погони со околу 100 вработени во тие две инвестиции. Бараме одговор на тоа како успеавте да го ликвидирате гигантот како ЕМО и сега само имате класична продажба на објекти и ниту најава од рестартирање на ЕМО. Исто така, сакаме одговор на тоа зошто Владата не прифаќа рестартирање на дел од ЕМО каде за почеток би се вработиле 150 работници, иако имавте понуда и разговори со сериозна фирма од соседството“, се вели во соопштението од ВМРО-НП.

Сподели: