Вести Свет Топ теми Ударни вести

Во Москва се одржува парада за Денот на победата (ВО ЖИВО)

Сподели:

 

По повод 77-годишнината од завршувањето на Втората светска војна, на Црвениот плоштад во Москва се одржува Парадата на Победата.

 

 

На маршот се вклучени 33 парадни единици со над 10.000 лица. Механизираната колона ќе има 131 вооружен систем.

Паради ќе се одржат и во 28 руски градови, а на нив ќе учествуваат околу 65.000 луѓе, 2.400 единици вооружување и повеќе од 460 авиони.

За разлика од минатите години, на настанот нема да присуствува ниту еден странски претседател.

Сподели: