Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Во тек е спасувачка мисија за извлекување на 2 лица паднати во бездна

Сподели:

 

Пред околу еден час на бројот 112 е добиен повик за помош на две лица кои со квадрицикл излетале надвор од земјен пат и паднале во бездна длабока околу 20 метри, после с. Алдинци во близина на вила „Принц“.

Од страна на  ЦУК се известени и координирани МВР, Итната медицинска помош и Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје.

 

 

Во тек е спасувачка мисија за извлекување на двете лица кои се наоѓаат во стабилна здравствена состојба со засега неидентификувани повреди.

На местото на несреќата е пристигната екипа на Итната медицинска помош, но поради непристапноста на теренот се чека на тимот со специјална опрема од Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје, којшто се движи кон местото на несреќата и треба да пристигне во секој момент, информираат од ЦУК.

Сподели: