Вести Македонија Ударни вести

За Претседател на ЗНМ е избран Младен Чадиковски

Сподели:

 

Рекорден број на новинари и медиумски работници беа присутни на годишното Изборно собрание на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) на кое се гласаше за нов Претседател на Здружението и за нови членови на Управниот одбор, Надзорниот одбор и Советот на чест при ЗНМ.

 

Присутни во салата беа околу 500-тини новинари и медиумски работници, од кои регистрирани со право на глас беа 487 новинари.

 

За Претседател на ЗНМ е избран Младен Чадиковски со 275 гласови, Марјан Николовски освои 119 и Фиљана Кока 53 гласови, а неважечки ливчиња беа 11 од вкупно 458 гласа.

За членови на Управен одбор се избрани: Анета Блажевска, Аслан Вишко, Сенат Зулбеари, Трајче Илиевски, Мишко Иванов, Маја Јовановска, Петар Клинчарски, Искра Опетчевска ,Среќко Поповски, Ристо Тасев

За членови на Надзорен одбор се избрани: Мефаил Исмаили, Роберт Коцев, Сеад Ризвановиќ, Горан Симоновски, Миомир Серафиновиќ

За членови на Совет на честа се избрани: Саше Димовски, Огнен Јаневски, Мира Костиќ, Емилија Мисирлиевски. Игор Стефановски.
 
 
 
Годишното редовно Изборно собрание беше најпосетениот новинарски настан во Македонија каде што на демократски и фер начин, новинарите и медиумските работници го искажаа своето мислење за иднината на новинарството во која ќе продолжат да се имплементираат и понатаму принципите на професионалното новинарство.
Сподели: