Алтернатива Настани

Во КИНОТЕКА филмови од Анджеј Вајда

Сподели:

 

Од 16 -ти декември, во Кинотеката на Северна Македонија, македонската публика ќе  има можност да гледа селекција на филмови од Анджеј Вајда, еден од најреномираните режисери на полската филмска школа и добитник на почесниот оскар во 2000 -та година.

Ретроспективата се органзира во соработка со Амбасадата на Република Полска во Скопје.

Сподели: