Вести Македонија Ударни вести

Задолжителен ПЦР тест за патниците од Косово кои транзитираат низ земјава

Сподели:

 

Комисијата за заразни болести донесе одлука да се воведе задолжителен ПЦР тестирање за патниците од Косово кои минуваат низ нашата држава.

Министерството за здравство денеска соопшти дека транзит-патниците на граничниот премин треба да покажат негативен ПЦР тест не постар од 72 часа.

Сподели: