Заев: Граѓаните ќе одлучат да ли ќе градиме партнерство со соседите или ќе продолжиме со конфронтации и проблеми

Сподели

 

Граѓаните имаат мандат да одлучат: Дали да одиме по вистинскиот пат на демократски и европски вредности, патот на развој и просперитет, патот што води НАПРЕД?

ИЛИ, да одиме по мрачниот пат на изолација, национализам, поделби и конфликти, односно патот што води НАЗАД?

Граѓаните ќе одлучат: ви со сите наши пријатели?

Само граѓаните и никој друг имаат право да одлучат – изјави премиерот Заев на денешната прес-конференција.

Изјави, Зоран Заев