Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Заев: Не прифаќаме алтернативни решенија за членство во ЕУ

 

“Нашата татковина припаѓа во ЕУ и затоа не прифаќаме никакви алтернативни решенија, како парнерства или посебни статуси.

Сакаме во ЕУ затоа што сме европејци, работиме за тоа право и јас ве уверувам, ние ќе добиеме одлука за почеток на преговорите.

Затоа што со ништо помалку ниту се согласуваме ниту прифаќаме. Ние припаѓаме на Европа и ги имаме истите права како и земјите членки на ЕУ и нема да го компезираме со друго право” – напиша премиерот Заев на својот фб профил.

Сподели: