Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

ЗАЕВ: Предвремени парламентарни избори на 12. април 2020 година

 

“На лидерската средба е договорено предвремените парламентарни избори да се одржат на 12 април 2020 година.

Нашиот народ ќе си го потврди исправниот пат по кој тргна земјата.

Тоа е патот на развој и просперитет, патот што води напред. Тоа се повисоките плати, градежната офанзива, огромната социјална помош, поддршката за домашните фирми, мерките против загадувањето, враќањето пари директно кај граѓаните и бескомпромисната борба против корупцијата.

Подготвени сме за голема победа и испраќање во заборав на политиките кои нудат изолација, национализам, поделби, конфликти и богатење на неколкумина на сметка на граѓаните.

Македонската иднина е извесна, ќе победиме заедно со граѓаните!” – изјави премиерот Заев по лидерската среба кај претседателот Пендаровски.

Сподели: