Изјави Македонија

Жан Клод Јункер 

Сподели:

junker-860x680

“Очекуваме Турција да ги почитува своите обврски. Заканите не се најдобар дипломатски инструмент, кој може да се употреби. Затоа би требало да престане да ги користи, бидејќи тие нема да имаат никаков ефект. Турција ќе мора да ја стесни дефиницијата за тероризам и да ги измени строгите закони за антитероризам, доколку сака да добие визна либерализација.”

Сподели: