Изјави Македонија

Вилем Вaутер Пломп, амбасадор на Кралството Холандија во Македонија

Сподели:

ed22423f-fdfe-45c9-b835-7dccf1e36b48

Верувам дека политичките лидери ќе донесат разумни политички одлуки, прифатливи за македонските граѓани, кои како гласачи секако ќе го имаат последниот збор. Ние сакаме во земјата да има стабилна политичка клима, затоа ги повикувам холандските гости без размислување да патуваат за Македонија.

Сподели: