Алтернатива Настани

АИДА – во рамките на МОВ

Сподели:

МОБ,  31 МАЈ

MDaidakulturninastani

Диригент: Иво Липановиќ (Хрватска)

Режисер: Дејан Прошев

Сценограф: Зоран Костовски

Костимограф: Елена Дончева

Кореограф: Снежана Филиповска

Концерт-мајстор: Верица Ламбевска

Светло дизајн: Петро Димитровски

Асс. хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ

Aсс. режисер: Трајко Јордановски, Љупка Јакимовска

НАСТАПУВААТ:

Aида: Весна Ѓиновска-Илкова

Амнерис: Дина Хамзина (Казахстан)

Радамес: Рубенс Пелицари (Италија)

Рамфис: Игор Дурловски

Фараон: Кацухиро Котецу (Јапонија)

Амонасро: Марјан Јованоски

Главна свештеничка: Надежда Рубен

Гласник: Марјан Николовски

Солисти на Балетот: Ивана Коцевска и Дојчин Дочев (Бугарија)

Настапува балетскиот ансамбл на МОБ

Сподели: