Вести Македонија

Активирана СМС порака за потсетување за активен паркинг на зонските паркиралишта

Сподели:

 

За корисниците на услугите на ЈП „Градски паркинг – Скопје“ ставена е во функција СМС порака, со цел потсетување за активна паркинг сесија на зонските паркиралишта.

На почетокот на оваа седмица во системот на зонското паркирање на ЈП „Градски паркинг“- Скопје се активираше СМС порака – потсетник за активна паркинг сесија. Корисниците кои испратиле СМС порака за паркирање, по 4 часа и 5 мин. ќе добиваат „порака- потсетник“ со содржина: „Потсетување дека имате активно паркирање. За крај испратете порака до 144 144 со содржина S“.

Оваа порака е со цел да им се излезе во пресрет на корисниците кои паркираат на зони кои немаат ограничено и автоматско исклучување на паркинг сесијата, поточно зоните Ц и Д.  Корисниците често, од повеќе причини не успеале да испратат „S“ за крај на користењето на паркинг услугата и со тоа автоматски им се наплаќаше до крај на работното време на паркингот.

ЈП „Градски паркинг – Скопје апелира корисниците навремено да испраќаат СМС пораки за започнување и за стопирање на паркирањето, со што не би се соочиле со непријатности т.е. поставување блокатор на тркало.

Сподели: