Вести

Бугарија изгради 35 километарска ограда кон Турција

Сподели:

ograda-bugarija

Бугарија изгради уште 35 километри ограда на границата со Турција во регионот Јамбола за да ги спречи илегалните преминувања на мигрантите.

Во истата област веќе постои ограда со должина од 30 километри.

Регионалниот гувернер Димитер Иванов рече дека е изграден и пристапен пат и додаде дека поради тешкиот и непристапен терен како и поради непостојаната сообраќајна инфраструктура градењето било комплицирано.

Бугарија гради ограда на границата со Турција во регионите Бургас, Јамбола и Хаскова.

http://meta.mk/bugarija-izgradi-35-kilometarska-ograda-kon-turtsija/

Сподели: