Алтернатива Културен Шок Музика и Филм Настани

Режисерот Унковски со претстава “Сите сме птици” во МНТ

  По пауза од 9 години, славниот театарски режисер Слободан Унковски повторно режира претстава во МНТ. Станува збор за претставата „Сите сме птици“, по текстот на либанско-канадскиот автор, Важди Муавад. Премиерата се очекува со почетокот на новата театарска сезона. “Со особена радост ја објавуваме веста за нови креативни почетоци и првата читачка проба на претставата […]