Алтернатива Музика и Филм Настани

“ДАЛГА” – Концерт во Филхармонија

Сподели:

 

“ДАЛГА” – Концерт во Филхармонија, 12 октомври со почеток од 20 часот

Диригент: Габриел Бебешелеа (Романија)
Солист: Рафаел Агире – гитара (Шпанија)
 
Програма:
С. Петровски: „Пијан танец“ („Пајдушко“)
Х. Родриго: Концерт за гитара и оркестар „Аранхуез“
Allegro con spirito
Adagio
Allegro gentile
П.И. Чајковски: Симфонија бр.6 „Патетична“ во b-moll, оп. 74
Adagio – Allegro non troppo
Allegro con grazia
Allegro molto vivace
Adagio lamentoso
 
* Концертот е поддржан од Европската Унија.
Сподели: