Драмски театар: “Чудна случка со кучето во ноќта” во режија на Зоја Бузалковска

Сподели

 

Автор: Сајмон Стивенс (според романот на Марк Хадон)
Режија: Зоја Бузалковска
Превод: Благоја Бошковски Буцко
Драматург: Александра Бошковска
Сценограф: Константин Трпеноски
3D Mapping видео дизајн: Osama Almughanni
Костимограф: Елена Вангеловска и Раде Василев
Авторска музика: Давид Ангелевски
Кореографија и free running техника: Симон Симоновски
Асистент на режија: Димче Николовски
Асистент на сценографија: Марија Мукоска
 
Улоги: Дамјан Цветановски, Трајанка Илиева – Вељиќ, Александар Степанулески, Емилија Мицевска Трајковиќ, Соња Стамболџиоска, Јасмина Василева, Филип Трајковиќ, Стефан Вујисиќ, Златко Митрески, Нела Павловска
Инспициент: Гоце Бојчев
Суфлер: Даница Илиева