Алтернатива Настани

Драмски театар: “Луди за љубов”

Сподели:

Драмски театар – Скопје, Луди за љубов, 30.јануари

Автор: Сем Шепард
Режија: Деан Дамјановски
Музика: Миодраг Неќак
Сценографија: Ѓорѓи Ѓорѓиевски
Костими: Елена Вангеловска

Улоги:
МЕЈ – ЈАНА СТОЈАНОВСКА / БЛАГИЦА ДИМИТРОВСКА ЕДИ – ФИЛИП ТРАЈКОВИЌ
СТАРЕЦОТ – АНАСТАС ТАНОВСКИ
МАРТИН – КРИСТИЈАН СВЕТИЕВ

Инспициент: Жарко Намичев
Суфлер: Даница Илиева
Пиротехничар: Методија Најдоски
Светло-мајстор: Дејан Блажевски
Тон-мајстор: Саше Ѓорѓиев

Сподели: