Алтернатива Настани

Драмски театар Скопје: Премиера на “ЕВРОПЈАНИ”

Сподели:

Во Драмски театар Скопје, на 24. април гостува драмското студио Тетово, со премиерата “ЕВРОПЈАНИ”, на Мирољуб Недовиќ-Рики,  во режија на Мирко Видоески.

Во комедичната претстава улогите ги толкуват: Гордана Георгиадис, Глигорије Стојановски, Игор Бачоски, Мирко Видоески.

Преводот и адаптацијата се на Мирко Видоески и Игор Бачоски.

Сподели: