Вести Македонија

Државата ќе се задолжи со нови 11,5 милиони евра

Сподели:

8046119

Државата ќе позајми нови 11,5 милиони евра од домашните кредитори на денешната аукција на државни обврзници.

Парите ќе ги обезбеди преку тримесечни и шестмесечни записи и една 15-годишна обврзница.

Во првиот квартал од годинава, јавниот долг изнесува 4,3 милијарди евра.

http://meta.mk/drzhavata-ke-se-zadolzhi-so-novi-11-5-milioni-evra/

 

Сподели: