ДУИ ја подаде раката кон граѓанското општество

Сподели
 
 
Демократската унија за интеграција (ДУИ), во овојнов мандат ја подаде својата рака кон граѓанското општество, вклучувајќи во нејзините редови многу успешни личности од различни области кои веќе се дел од Листите за општински советници за локалните избори кои ќе се одржат на 17 октомври.
 
На овие локални избори, Демократската унија за интеграција ги отвори своите редови за претставници на граѓанското општество кои веќе се дел од листите за општински советници, претставници кои се покажаа како достојни и способни за управување и водење бизниси и различни проекти, професии кои бараат напор и жртва и кои истиот придонес ќе го продолжат и во корист на граѓаните, иако сега во поинаква форма.
 
Демократската Унија за Интеграција минатата недела објави јавен конкурс за советници во општина Гостивар, на кој интересот на граѓаните беше исклучително голем, правејќи ја најдобрата селекција за граѓаните на Гостивар, бидејќи огромно мнозинство кандидати сод Иницијативата „Гостивар го сакам“ се дел од листата на советници, вклучително и оние кои се пријавија на конкурсот.
 
Во сите ограноци, Демократската Унија за Интеграција вклучи претставници од граѓанското општество на листите за општински советници, со единствена цел придонесот да биде што е можно поголем преку заедничкото одлучување, за еден нов стандард на локално ниво, се наведува во соопштението на ДУИ.