Ели Пирита Секуловска, фб статус

Сподели

13007333_10201451126356407_1830250807333854624_n

Ели Пирита Секуловска, фб статус

“Многумина знаеа за објавениот текст во “Гардијан” дека штитеници од домовите за малолетници од некои земји на Балканот, меѓу кои што е и Македонија , се земаат како кучиња за меѓусебни борби кои најчесто завршуваат со смрт. Тие борби се проследени од некои луѓе – психопати кои се кладат на децата. И никој ништо не превзема!!!!!!Сите се опседнати во оваа земја со глупостите на Хорхе и остала багра!
Освен тоа, децата во тие домови за малолетници, доста често се силувани и физички малтретирани.Сето ова се одвива пред нашите очи ! Дали некој ќе се погижи за ова или повторно ќе си продолжиме да си ги живееме нашите животи, опседнати со ефтината квазиполитика која ни се сервира секој ден ?”