Алтернатива Настани

Европска недела на спортот во Македонија: #BeActive

 

Европската недела на спортот, насловена како #BeActive ќе придонесе за развој на спортот во смисла на активно вклучување на граѓаните, индивидуално и институционално унапредување и промовирање на стилови за водење грижа на здрав живот на секој поединец.

 

Република Македонија е земја на Балканот, а спортот и физичката активност ќе претставуваат национален проект, со што доделувањето на кофинансирање од Европската Комисија во Програмата ќе придонесат за развој на спортот.

Воведувањето на овој проект во Република Македонија на локално ниво ќе овозможи квалитетни активности кои создаваат вредност и одржливи резултати кои ќе ја продолжат #BeActive пораката во земјата.

Бидете дел од Европската недела на спортот, 23-30 Септември!

#BeActive European week of sport Macedonia 2018

#BeActive European Week of Sport Macedonia 23-30 СЕПТЕМВРИ 2018!⚽Европската недела на спортот🏀 насловена како #BeActive ќе придонесе за развој на спортот во смисла на активно вклучување на граѓаните, индивидуално и институционално унапредување и промовирање на стилови за водење грижа на здрав живот на секој поединец.Република Македонија е земја на Балканот, а спортот и физичката активност ќе претставуваат национален проект, со што доделувањето на кофинансирање од Европската Комисија во Програмата ќе придонесат за развој на спортот.👌Воведувањето на овој проект во Република Македонија на локално ниво ќе овозможи квалитетни активности кои создаваат вредност и одржливи резултати кои ќе ја продолжат #BeActive пораката во земјата.🏅Бидете дел од Европската недела на спортот, 23-30 Септември!

Geplaatst door European Week of Sport Macedonia / Европска недела на спортот во Македонија op Dinsdag 4 september 2018

 

Сподели: