Фестивал “ArtArea 3” во кино Култура

Сподели

 

Фестивал ArtArea 3, 24–26 јануари, Кино Култура

ПЕТОК, 24 ЈАНУАРИ

19:00 – Почеток на фестивалот. Постојани изложби на фотографија (Ѕвонко Плавевски „Skopje Street Life“) и илустрација (Владимир Лукаш)
19:30 – Промоција на романот „Пропаст“ од Владимир Зарев (Бугарија). Промотор: Оливера Ќорвезироска
20:30 – Книжевни муабети: промоција на романот „Девет приказни за госпоѓа Сит“ од Билјана Црвенковска; промоторки: Калина Малеска и Фросина Пармаковска
22:00 – Џез концерт на Шамба трио

САБОТА, 25 ЈАНУАРИ

19:00 – Кинопроекција
– „Кружното патување со Жарко Иванов“, режија: Жарко Иванов, сценарио: Жарко Иванов и Александар Прокопиев
– „Славко од нашата улица“, видео-есеј на Наум Пановски (Година на Славко Јаневски)
20:30 – Правда за кратката проза (Ѓорѓи Крстевски, Виолета Бојковска, Владимир Мартиновски, Ѓоко Здравески, Живко Грозданоски) Модератор: Иван Шопов
22:00 – Концерт на ВИС Тркалезна маса (поетско-музички перформанс)

НЕДЕЛА, 26 ЈАНУАРИ

19:00 – Креативна работилница за деца „Добредојдовте во Страшкоград” сo Билјана Црвенковска и Нита Муча
20:30 – Наш мал театар (Театар на сенки)
– „Заробената љубов“
– „Марко патува околу светот“

* Саемот на книгата е отворен секој ден од 18:00 ч.
* Влез: муфте!

Организатор: Бегемот
Покровител: Град Скопје
Партнер: Кино Култура
Спонзор: Печатница Графоден
Издавачи: Бегемот, Или-или, Темплум, Готен, Слово, Табахон, ПНВ публикации, Гаврош, Чудна шума, Антолог