Вести Изјави Македонија Ударни вести

Филипче: Ќе мора да живееме со вирусот и во 2021 година со почитување на мерките

 

“Како министер за здравство, но и како родител, свесен сум за предизвиците со кои се соочуваат родителите во овој период. Знам дека не е лесно да се прилагодиме на сите промени и во работењето и во образовниот процес на своите деца. Но, оваа состојба ќе трае и ние мора да најдеме начин да го продолжиме и работењето и образованието на децата на нов начин. Тоа бара жртва и многу напор и за жал нема идеални решенија. Но, уверувам во име на здравствениот систем дека секоја одлука која ја носиме е во интерес на зачувување на јавното здравје и намалување на ризикот на заболување. Благодарам за досегашната поддршка и разбирање” – изјави министерот за здравство, Венко филипче.

 

Како министер за здравство, но и како родител, свесен сум за предизвиците со кои се соочуваат родителите во овој период. Знам дека не е лесно да се прилагодиме на сите промени и во работењето и во образовниот процес на своите деца. Но, оваа состојба ќе трае и ние мора да најдеме начин да го продолжиме и работењето и образованието на децата на нов начин. Тоа бара жртва и многу напор и за жал нема идеални решенија. Но, уверувам во име на здравствениот систем дека секоја одлука која ја носиме е во интерес на зачувување на јавното здравје и намалување на ризикот на заболување. Благодарам за досегашната поддршка и разбирање.

Gepostet von Венко Филипче am Mittwoch, 16. September 2020

Сподели: