Алтернатива Настани

Глобален Протест – Недела за Иднината

Сподели:

 

Од денеска Скопје се приклучува на глобалната климатска акција со секојдневни протести кои ќе траат цела недела.

 

Тајмингот на овие протести е одбран за да се зголеми притисокот кон светските влади во пресрет на Самитот за климатска акција на Обединетите Нации на крајот на месецот во Њујорк, и Конференцијата за климатски промени во Сантјаго де Чиле во декември. Овие два настани ќе бидат клучни за донесувањето одлуки во насока на задржување на глобалното загревање под критичната граница од 1.5 степени Целзиусови.

Програмата за Недела за Иднината е на следниот линк:

 

Сподели: