Вести Македонија

Голем протест на „Анима Мунди“ денеска во Скопје

Сподели:

Забрана на слободната продажба на отрови кои се опасност за здравјето и животот на сите, бараат од „Анима Мунди“.

 Граѓанското здружение „Анима Мунди“ за денеска во 12.30 часот на Плоштад Македонија во Скопје најаува јавен собир под мотото „Македонија против насилство врз животните!“.

Во име и заедно со бројни македонски граѓани, хумани луѓе и љубители на животни од здружението бараат:

„Масовна стерилизација, а не масовна елиминација на животните – на улица, или во стационари како скопско Вардариште. Забрана на слободната продажба на отрови кои се опасност за здравјето и животот на сите. Полиција за животни под итно животни зошто е повеќе од очигледен фактот дека насилството врз животните е декаден срам и обележје на Република Македонија. За насилниците казна затвор!“.

Сподели: