Вести Изјави Македонија

Груевски смета дека треба да добие канцеларија и плата во судот

Сподели:

“Во судот веќе доаѓам толку често што треба да ми дадат канцеларија, а и да добивам плата”, изјави поранешниот премиер и поранешен претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски пред новинарите по завршувањето на денешното рочиште за случајот  „Траекторија“.

Тој повторно се пожали дека против поранешното раководство на ВМРО-ДПМНЕ се води политички прогон и рече дека „судството“ е претворено во „политичка гилотина“. Зборувајќи за сите случаи што се водат против него, Груевски истакна дека на сите рочишта забележливи се неколку работи, кои покажуваат дека се води политички прогон преку судството.

Според него, одбраната и обвинетите немаат еднаков третман од судот во однос на СЈО.

– Кон обвинителите се однесуваат со почит, спокојно и мирно, додека кон одбраната судот реагира нервозно, што како да покажува на која страна е. Судот воопшто не се обидува да го скрие тоа. Барем да глуми малку објективност за јавноста – рече Груевски.

Сподели: