Вести Свет

Холандија официјално се преименува во Нидерланд

 

Името Холандија и официјално престанува да постои, а државата од 1. јануари, 2020 година ќе го носи името Нидерланд – пренесува Novinite.com.

За промената на името земјата од буџетот се одвоени 200.000 евра. Институциите, локалните власти, универзитетите, приватните компании и медиумите треба да го користат името Нидерланд од самиот почеток на годината.

 

 

Сподели: