Изјави Топ теми

ИЗЈАВИ: ЃОРЃЕ ИВАНОВ – Мојот став за мандатот останува непроменет

-“Мојот став за мандатот останува непроменет, правната и политичката пречка мора да се отстранат. Целта на двата услова е новата влада да не биде оспорена од ниту една страна и по ниту една основа. Мојата одлука е превентивна за да спречиме штетни последици со кои би се соочиле.”

 

-“Детално го запознав претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск, со моето уставно овластување како претседател на Република Македонија како и со воспоставената практика од 1992 година за определување на мандатор за состав на нова Влада.”

Изјави, Ѓорѓе Иванов

 

Сподели: