Вести Изјави Македонија Ударни вести

ИЗЈАВИ: САМУЕЛ ЖБОГАР – Нема решение кога едната страна е задоволна, а другата не е, и сите компромиси се засновани на тоа двете страни да го прифатат решението

Сподели:

– “Нема решение кога едната страна е задоволна, а другата не е, и сите компромиси се засновани на тоа двете страни да го прифатат решението. Ова е единствениот начин да се дојде до долгорочно решение. Гледаме дека тоа е пристапот на Владата, преку чести средби меѓу министрите за надворешни работи кои ја подобруваат атмосферата и добрососедските односи и веруваме дека ова ќе доведе до добри резултати.”

Изјави, Самуел Жбогар

Сподели: