Алтернатива Настани

ЈУБИЛЕЈ 65 ГОДИНИ СОВРЕМЕНОСТ – ПРОМОЦИЈА И ИЗЛОЖБА

Сподели:

Ќе се одржи прослава по повод 65 годинишниот јубилеј од постоењето на најстарото македонско книжевно списание СОВРЕМЕНОСТ. Настанот се состои од промоција на овогодишните броеви на списанието, како и промоција на старите броеви, но и од ретроспективна изложба на предмети и документи и изданија на кои СОВРЕМЕНОСТ е издавач.

Овој значаен настан за македонската литература и книжевна критика ќе се одржи на 12. мај (четврток) во 12 ч. во НУБ „Св. Климент Охридски“.

П.С. За време на промоцијата, списанијата ќе бидат достапни за посетителите.

Сподели: