Здравје Магазин

Како јаболковиот оцет помага во слабеењето?

Сподели:

Јаболковиот оцет помага при слабеење, ја намалува надуеноста и ја зголемува желудочната киселина, со што помага во забрзано варење на храната, велат нутрицистите.

Покрај ова, јаболковиот оцет дава енергија и го намалува крвниот притисок. За подобро здравје и забрзано слабеење, се препорачува да се пие јаболков оцет со вода – во една чаша вода од 200 милилитри, растворете две чаши јаболков оцет.

ocet

Нутрицистот Керол Џонсон, од државниот универзитет во Аризона, советува ова да се пие на гладно два пати дневно или пак пред секое јадење.

Јаболковата киселина спречува внес на шеќери во организмот.

Се препорачува да набавите домашен јаболков оцет, а не од продавница кој што може да содржи несакани и штетни адитиви.

Сподели: