Алтернатива Настани

“Керамикум во мермер” на Емил Солески во Музеј на РС Македонија

Сподели:

 

Мултимедијален проект на Емил Солески “Керамикум во мермер” ќе се одржи на 15. октомври, во кино салата на Музеј на Република Северна Македонија во 12:30 часот.

Ќе имате можност да присуствувате на народен напев – тамбура, во изведба на Марко Солески, потоа проекција на филмот “Желбеници” како и прошетка низ поставката Неолитско село – Желбеници.

Сподели: