Здравје Магазин

Кинеска медицина: Одењето на колена, вежба како лек за сите болести

Сподели:

Одењето на колена се препорачува на сите. Оваа вежба нема контраиндикации, дури и за оние кои имаат болка во колената и зглобовите, бидејќи дури и таа болка понекогаш настанува како резултат на атрофија на мускулите.

Таоистичкото одење на колена помага и во борбата против болестите на бубрезите и црниот дроб.

Што треба да направите? Поставете две перници и на нив потпрете се со колената и започнете да се движите нанапред исто како да одите.

Потребно е да ја практикувате секојдневно 15 до 20 минути и наскоро ќе забележите резултати.

Оваа вежба е добра бидејќи ги стимулира точките кои се наоѓаат токму на колената, а се поврзуваат со проблемите на внатрешните органи.

Кинеската медицина ја признава оваа вежба како лек против сите болести.

Сподели: