Здравје Магазин

Природата против досадниот херпес на устата

Сподели:

Лук и масло од лимон

herpes

Лукот и маслото од лимон помагаат против досадниот херпес на устата.

Херпесот е вирус кој не исчезнува од организмот. Ако еднаш сте имале непријатни, болни, мали меурчиња полни со течност на усните, тогаш голема е веројатноста повторно да го имате тој проблем. Повторната појава на херпес на устата може да настане од покачена телесна температура, емотивен стрес, прекумерно изложување на сонце, траума на усните и др.

Различните производи од аптеките помагаат во лекувањето на херпесот на устата. Но, ако сакате да се обидете со нешто природно ние ви предлагаме две решенија.

Пресечете едно лукче на половина и со него премачкајте го херпесот. Повторувајте го тоа неколку пати во денот. Не е препорачливо да го лекувате херпесот на овој начин пред излегување.

Растворете 10 капки масло од лимон во 150ml вода. Со таа течност правете си облоги на херпесот неколку пати во текот на денот.

 

Сподели: