Магазин Наука и Технологија

Кодфлер станува дел од глобалната дигитална агенција Валтек

Сподели:

 

Валтек, глобална дигитална агенција чиј фокус е деловна трансформација, денес ја објави аквизицијата на компанијата Кодфлер. Со оваа аквизиција, Валтек, една од врвните светски агенции за дигитална стратегија и деловна трансформација, ја продолжува својата глобална експанзија преку влегувањето на македонскиот ИТ-пазар.

Со преземањето на овој чекор, Валтек се обврзува на инвестирање во македонскиот ИТ-пазар, нудејќи можности за нови вработувања, како и подигнување на нивото на професионалност на ИТ-експертите во регионот.

 

Со оваа аквизиција на Кодфлер, Валтек дополнително ги зајакнува своите Adobe и MACH (Microservices, API-First, Cloud-native and Headless development) способности ставајќи особен фокус во испорачување на високо квалитетни решенија на Adobe Enterprise платформата.

ЗА ВАЛТЕК

Валтек е глобална агенција за деловна трансформација која испорачува иновација која има цел. Валтек им овозможува на клиентите да ги антиципираат трендовите на утрешнината и директно да се поврзат со своите потрошувачи низ сите свои дигитални и физички допирни точки, истовремено оптимизирајќи го time-to-market времето до пазар како и ROI(поврат на инвестиција).

Валтек е глобално позиционирана мрежа основана во 1993 година со над 3500 иноватори, дизајнери, маркетери, креативци и девелопери кои, покрај канцелариите во Македонија, се простираат на 5 континенти во 49 канцеларии во 18 земји (Аргентина, Бразил, Велика Британија, Германија, Данска, Индија, Канада, Кина, Мексико,Обединетите Арапски Емирати, САД , Сингапур, Украина, Франција, Холандија, Швајцарија, Шведска). 

Близу 30 години Валтек успешно испорачува проекти за клиенти во сите индустрии, од Audi, BMW, Toyota и многу други во автомобилската; Novo Nordisk, Bayer, Philips и многу други во здравствената; Schroders, Lloyds Bank и многу други во финансиската; L’Oréal, Louis Vuitton, Heineken и многу други за малопродажба и луксузни брендови;  Disney, Hoyts, Ziggo и многу други во медиумската и забавна индустрија; Lufthansa, Qantas, Hyatt и многу други во индустријата за патување и угостителство и листата продолжува натаму.

Валтек поседува експертиза во дизајн на корисничко искуство, технологија и маркетинг, како и пасија за решавање на предизвиците при деловна трансформација на клиентите. Предизвици каде патот на корисникот низ процесот на продажба се реинвентира преку создавање на нови поврзани искуства. Предизвици, каде Валтек во оваа нова дигитална ера и им помага на клиентите да го трансформираат својот начин на работење.

Услугите на Valtech вклучуваат стратешки консалтинг, дизајн на услуги, технолошки услуги, и оптимизација на дигитални платформи за трговија и маркетинг на повеќе канали.

За повеќе информации, посетете ја страницата VALTECH.COM и https://youtu.be/P6rqG7Up0nU.

Работејќи со Кодфлер го препознавме докажаниот успех во испорачување на софистицирани деловни решенија за глобални клиенти. Нивната експертиза, особено во просторот на Adobe и MACH технологиите, заедно со нивниот енергичен и квалификуван млад тим, кулминира со силно чувство на посветеност и цел,” рече Оливие Падиу, Главен оперативен директор на Валтек групацијата

По низа години успешно партнерство, станувањето на дел од Валтек семејството беше следниот логичен чекор. Здружување на силите претставува исклучителна можност за раст, како и континуитет на наша посветеност кон инвестирање во македонскиот пазар.      

Навистина сме многу возбудени што стануваме дел од глобално поврзана агенција и што со Валтек го носиме нашето патешествие на следното ниво. – истакна Кристоф Томен, Основач и извршен директор на Кодфлер АГ

Многу сме возбудени за ова ново заедничко поглавје со нашиот партнер Валтек. Заедничката соработка во изминативе години само покажа дека нашата визија да станеме компанија од светски ранг за развој на софтвер и технологии, во целост се поклопува со мисијата, вредностите и позицијата на Валтек. Наш приоритет во следните години ќе биде инвестирањето во можности за вработување на млади ИТ- професионалци од земјава и да им понудиме континуиран развој како и можност да работата за најголемите интернационални брендови користејќи ги најновите индустриски трендови. Станувањето на дел од Валтек, глобален стратешки партнер за дигитална трансформација, ќе ни овозможи да споделуваме меѓународно знаење и долгогодишно искуство меѓу ИТ-професионалците. Сето ова ќе овозможи и забрза градење на силен и посветен тим кој ќе испорачува квалитетни решенија кои најдобро ќе ги опслужуваат нашите клиенти,– акцентираше Раде Георгиев, Извршен директор на Кодфлер, Македонија

 ЗА КОДФЛЕР

Со канцеларии лоцирани во Швајцарија и Македонија (Скопје), Кодфлер се фокусира на обезбедување високо квалитетни софтверски услуги на пазарот, користејќи ги најновите индустриски стандарди и технологии. На клиентите им испорачуваме иновативни и висококвалитетни услуги и софтверски решенија од новата генерација. Нашата експертиза лежи во Adobe Enterprise WCMS (Adobe Experience Manager), Cloud и развој на API (MACH) и Quality Assurance.

Делувањето на Кодфлер се менува и расте со голема брзина, следејќи го дигиталниот свет кој непрестајно се менува. Особено сега, ги разбираме огромното влијание и предизвиците на дигиталната трансформација врз денешните организации, но истовремено и можностите кои таа ги нуди. Дигитализацијата генерира вредности од кои сите може да имаат корист. 

Кодфлер започна со работа во Македонија во 2018 година со мал тим на ИТ-експерти. Денес е брзорастечка компанија сочинета од висококвалификувани професионалци, консултанти, инженери и развивачи на софтвер опремени со најновите алатки кои обезбедуваат највисок квалитет на испорачаните проекти.

Посебен фокус ставаме на културата во нашата компанија. За нас, културата на компанијата е повеќе од изјава за мисија или имање на големи бенефиции. Се работи за тоа како се однесуваме со нашите колеги, како работиме заедно, споделуваме знаење, како и разбирање на вредностите кои поттикнуваат инспирација кај нашиот тим и нашите клиенти. 

 

 

Сподели: