Алтернатива Настани

КОНЦЕРТ НА АНСАМБЛОТ „РУС“

Сподели:

MDkoncertnaansamblotrusmuzickinastani

МНТ, 18 Јуни  

На репертоарот на ансамблот се ставени нумери кои ја одразуваат пребогатата традиција на руската музичка култура. Ансамблот „Рус“ е колектив со широк изведувачки дијапазон. Музиката на ансамблот „Рус“ претставува пред сè фолклорна основа со елементи на симфонизам и рок. Ансамблот е мошне познат во Русија и во странство како колектив кој на најсовремен начин на сцената го интерпретира традиционалниот руски фолклор.

Влезот е слободен.

Сподели: