КОНЦЕРТ НА ДЕТСКИОТ ХОР „ОРТРАДА“ – РУСИЈА

Сподели

МОБ 27 МАЈ 

mob

Детски хор „Отрада“ при Черноостровскиот манастир Св. Никола

Сиропиталиштето за девојчиња при Черноостровскиот манастир има долга традиција на воспитување на млади девојки која базира на градење на комплетни личности не само преку квалитетно образование туку и со почитување на вистински семејни и морални вредности. За да ги остварат овие цели, раководството на домот за деца без родители и Манастирот одлучуваат да основаат хор и кореографско студио кое ќе им овозможи на девојчињата да се развиваат во вистински правец. Женскиот хор „Отрада“ изведува класична хорска музика, композиции со текст на големите руски поети, песни посветени на убавината на природата како и литургиски пеења. Во неговото досегашно постоење, хорот ја претставувал Русија во повеќе од 30 земји во светот каде девојките наидуваат на одличен прием кај широката публика но и кај почитувачите на традиционалното руско хорско музицирање.