Вести Свет Ударни вести

Косово не успеа да се зачлени во Интерпол

На 87. Генерално собрание на Интерпол, кое се одржува во Дубаи, Косово не успеа да ги добие потребните гласови за да се зачлени во Меѓународната криминалистичка полициска организација – Интерпол.

Косово, претходно, за зачленување во Интерпол аплицираше уште трипати, во 2010, 2015 и во 2017 година.

Генералното собрание на Интерпол ќе продолжи и утре, на коешто главна точна на дневниот ред ќе биде избор на претседател на оваа организација.

Сподели: