Вести Македонија Настани Ударни вести

Љуљета Адеми – првата жена со инвалидитет која го искачи Триглав

Сподели:

 

За прв пат жена со инвалидитет, Љуљета Адеми се искачи на 2.864 метри, на највисокиот словенечки врв Триглав.

 

 

„17 часа кaчување, спуштање, болка, страв, замор, но со железна воља успеав”!  Во животот секој човек треба да има сон, или да стане дел од сон, од визија, но ниеднаш не треба да седи пасивен” – објави Љуљета на својот ФБ профил.

 

Сподели: