Алтернатива Вести Македонија Настани Спорт

Македонија стигна до Топ 4 на глобалното финале на Red Bull Campus Clutch во Бразил!

Сподели:

 

Тимот на OBK или македонскиот Red Bull Campus Clutch шампионво периодот од 11-17 декемврибеше на гостување во Сао ПаолоБразил каде ги “вкрстија копјата” со 50 тимови од различни делови од светот во борба за титулата НАЈДОБ АР СТУДЕНТСКИ VALORANT ТИМ & НАГРАДА ОД 20.000 ЕВРА!

 

 

Инаку тимот OBK (екс Brazil Bound) е актуелен национален шампион на Red Bull Campus Clutch или најголемото студентско натпреварување во играта Valorant кој во ноември 2022 година со динамична играпаметна тактика и прецизни прсти успеа да го порази тимот на Zoomers со вкупен резултат од 3:0 и со тоа да го осигура своето место на глобалното финале во Сао ПаолоБразил.

 

 

 

Во Бразилмакедонскиот тим OBКкој пред почетокот на првенството важеше за тим со најмал коефициент за пласман понатаму во плејоф фазатана лице место прикажа неверојатно– стабилназрела и максимално фокусирана игра и сѐ до полуфиналната фаза изигра без грешка т.ебез ниту еден изгубен натпревар.

 

 

Баш поради тој факттимот OBK за многу кратко време стана миленик на публиката во БразилБуквално цела сала во еден глас го скандираше името “Македонија” и искрено навиваше за пласман на најголемото и најпријатното изненадување на турнирот – Тимот OBK од Македонија во големото финале.

 Ноза жал тимот OBK и покрај убедливите настапи во групната и плејоф фазатаво полуфиналето беше поразен од глобалниот Red Bull Campus Clutch шампион – тимот на Northwood University од Америка кои успеаја да го победат нашиот тим со вкупен резултат од 2:0 во партии.

 

 

Сепакна крај од полуфиналниот натпреварсите присутни во публиката благо разочарани искрено навиваа и и вистински се радуваа на успехот на тимот OBK! Нашите претставници дефинитивно ги освоија срцата на публиката во Сао Паоло!

Сподели: