Македонска филхармонија: Денови на македонска музика

Сподели

Македонска филхармонија, Денови на македонска музика – свечено отворање, 22.март

Диригент: Борјан Цанев

Солисти:
Александар Иванов – виолина
Игор Иванов – кларинет
Камерен хор „Херувими“

Програма:

Сони Петровски: Три псалми за хор и оркестар

Панде Шахов: Концерт за кларинет и оркестар

Филип Иванов: Концерт за виолина и оркестар *

Цена на билет: 100 денари