Алтернатива Македонија Настани

Нуркачите од “АМФОРА” честитаа Стара нова година со Василичарски оган под вода

Сподели:
 
 
Кај музејот на вода, нуркачите од Нуркачкиот центар “АМФОРА” од Охрид, на атрактивен и за нив препознатлив начин по третпат под вода го запалија традиционалниот василичарски оган со кој ја најавија Стара нова година.
 
На богатата трпеза беа испечените колбаси и квалитетно македонско вино.
Со ова нуркачите од АМФОРА на православните христијани им ја честитаат Стара нова година и Василица како и престојните празници Богојавленије Водици и Св. Јован крстител -денот на рибарите. 
 
 

Сподели: