Алтернатива Настани

Македонска филхармонија: Концерт на „Квартет тромбони“ – Класиката го сретнува џезот

Сподели:

 

Камерна сала на Македонската филхармонија, Класиката го сретнува џезот, 30. мај

Концерт на „Квартет тромбони“ на Македонската филхармонија:
Димче Белчовски, Бранко Илиевски, Никола Ристевски – тромбони; Александар Ниниќ – туба

Програма:

Џ. Гершвин – „Портрет“
А. Рубинштајн – „Мелодија“
Х. Кармајкл – „Stardust“
Џ. Бикертон – „A Blandford Suite“
Ф. Давид – „Кончертино“
Д. Хадад – „T-Bone Party“
Л. Нихаус – „Emily Kate“
В. Ц. Хенди – „St. Louis Blues“
J. Gale – „That’s a Plenty“

Сподели: