Вести Изјави Статуси Ударни вести

МЕТЛА и ТОРНАДО – Јове Кекеновски

 

• Заев ја заврши првата етапа од ,,метењето во партијата” и сега ја очекува метлата на Ахмети во редовите на ДУИ. Потоа следува етапа на заедничко ставање под тепих на несметеното.

• ДПМНЕ и по два изборни последователни порази останува и понатаму ,,несметено “ пред се поради пренагласените лични амбиции на првите луѓе на партијата потхранети од менторите зад политичката сцена. Во тоа име и за таа цел се води дневна и манипулативна купи ден политика. Ова е слично како и во народната приказна кога лисицата одејќи во лов оддалеку го следела јарецот и чекала на јарецот сами да му паднат ја.цата за да може да малку се ,,замези”.

• Во овој момент на ДПМНЕ не му е потребна метла, туку торнадо.

ФБ статус, Јове Кекеновски

 

Сподели: