Алтернатива Настани

МНТ: „Бесачи“- Мартин Мекдона

Сподели:

 

Македонски народен театар, „БЕСАЧИ“ – Мартин Мекдона, 24. јануари

Режисер: Јавор Грдев
Асистент на режисерот: Звездана Ангеловска
Драматург: Дејан Дуковски
Превод: Благоја Бошковски

Улоги:
Хари – Никола Ристановски
Муни – Кире Ѓоревски
Пиерпоинт – Јордан Симонов
Алис – Камка Тоциновски
Ширли – Дарја Ризова
Сид – Благој Веселинов
Инспектор Фрај – Ѓорѓи Јолевски
Клег – Славиша Кајевски/Благоја Бошковски
Бил – Владо Јовановски
Чарли – Гораст Цветковски
Артур – Александар Микиќ
Хенеси – Александар Михајловски
Гувернер – Нелко Нелковски
Доктор – Трајче Ѓоргиев

Извршен продуцент: Симона Угриновска
Сценограф: Никола Тороманов
Асистент на сценографот: Татјана Блажевска – Христовска
Костимограф: Свила Величкова
Композитор на музиката: Калин Николов

Инспициент: Вукица Александрова
Суфлер: Тања Ивановска
Дизајнер на плакат: Зоран Кардула
Каскадер-координатор : Емил Видев
Графички дизајнер на каталог и реквизита: Димитар Димитров
Фотограф: Стефан Н. Штерев
Фотограф на плакат: Кире Галевски
Дизајнер на маски и перики: Ѓорѓи Ѓорѓиески
Раководител на маркетинг: Сандра Стојмирова
Уредници на каталог: Мила Анѓелковиќ, Тони Димков и Благоја Бошковски
Преведувач на текстови за каталог: Марија Димитриевска
Лектор на каталог: Тодорка Балова
Светло-мајстор: Игор Митревски
Светло-оператори: Дарко Младеновски, Радивоје Ресник, Игор Ѓеоргиев, Горјан Темелкоски и Владо Ќулавков
Тон-мајстор: Александар Петровски
Тон-оператор: Стефан Михајловски
Технички раководител: Гунтер Кубе
Координатор на сценска техника: Ивица Урдаревиќ
Вајар: Ангел Петровски
Бравар: Зоран Миновски
Изработка на сценографија: Велимир Луканоски, Саво Ивановски, Мартин Китановски, Владимир Павлов и Здраве Петрушевски
Манипуланти на горен и долен погон: Горан Димов и Васко Бојаџиски
Реквизитери: Соња Крстевска и Снежана Грнчаревска
Гардеробери: Валентина Чонкова и Скендер Бериша
Шминкери и фризери: Бранка Пљачковска и Моника Грковска
Декоратери: Васил Мешковски, Дејан Стамчевски, Павле Кралевски, Хусеин Халили

Сподели: