Алтернатива Настани

МНТ “Скопје 63” – пантомимска игра, премиера на “Панфиз 2019”

Сподели:

МНТ, “Скопје 63”, 2.јули

“Скопје 63” е получасовна пантомимска игра посветена на катастрофалниот земјотрес што му се случи на Скопје во 1963 година.

Сценарио и режија – Трајче Ѓорѓиев,

Артист – Мето Јанакиевски.

Наш мал придонес кон сеќавањето на сите жртви од оваа катастрофа.

Сподели: