МНТ: Зона Замфирова – Гостува Позориште на Теразијама

Сподели

МНТ, „ЗОНА ЗАМФИРОВА“ – Мјузикл по делото на Стеван Сремац, 3.март

Режисер: Кокан Младеновиќ
Композитор: Марко Грубиќ
Текст и сонгови: Кокан Младеновиќ
Диригент: Милан Недељковиќ
Кореограф: Мојца Хорват
Костимограф: Татјана Радишиќ
Сценограф: Марија Калабиќ
Лектори: Радован Кнежевиќ и Десимир Станојевиќ

УЛОГИ:

Манасије, Мане, златар: Александар Вучковиќ
Зона, Хаџи Замфирова, ќерка: Ивана Поповиќ
Хаџи Замфир, чорбаџија: Небојша Дугалиќ
Дока, наводаџика, тетка на Мане: Даница Максимовиќ
Манулаќ, Нишлија со Европски манири: Слободан Стефановиќ
Јевда, мајката на Мане: Маја Новељиќ
Чорбаџи Таса, вујкото на Мане: Десимир Станојевиќ
Таска, тетката на Зоне: Ивана Кнежевиќ
Гена, тетката на Зоне: Ана Радивојевиќ – Здравковиќ
Калиопа, тетката на Зоне: Наташа Балог – Бракус
Поте, калфа на Мане: Мирољуб Турајлија
Коте, чирак на Мане: Милан Антониќ
Васка, нивна измеќарка: Тања Петровиќ
Гане Клинчар, градски денгуба: Иван Заблаќански
Ханс, учител по клавир, увезен: Саша Јоксимовиќ
Калина, убава девојка: Јелена Арсиќ

АНСАМБЛ:
Милица Павловиќ, Ирена Шаровиќ, Лидија Новаковиќ, Ивана Дубовац, Тамара Афанасијев, Нада Поповиќ, Милан Громилиќ, Игор Наумоски, Немања Наумоски, Немања Пражиќ, Сава Видицки, Вранко Митровиќ, Душан Каличанин, Јелена Мит, Зорица Бошковиќ, Биљана Пековиќ, Бојана Симеон, Татјана Матејиќ, Милена Моравчевиќ, Душан Шида, Љубиша Динчиќ, Воја Орлиќ, Марко Богданиќ, Марко Пантелиќ

ХОР: Кристина Савиќ, Татјана Николиќ, Мирјана Матиќ, Миљана Радиновиќ, Ана Станковиќ, Бојан Гавриловиќ, Јован Николиќ, Димитрије Цинцар – Костиќ, Александар Новаковиќ, Филип Чела, Стефан Живановиќ.

ОРКЕСТАР:
Биљана Јовановиќ- концертмајстор, Ивана Матејиќ, Марија Ристиќ, Боривоје Спасојевиќ, Ана Тадиќ, Драгомир Маринковиќ, Катарина Касаткин, Владимир Поповиќ, Милија Бранковиќ, Даниела Станковиќ, Ана Рајковиќ, Иван Ранковиќ, Владимир Мандиќ, Зоран Ковачевски, Младен Лукиќ, Михајло Богосављевиќ, Александар Петковиќ, Маја Хајдуковиќ, Властимир Благојевиќ, Дејан Стојадиновиќ, Желимир Васиќ, Никола Ѓокиќ, Урош Ранковиќ, Ивана Павловиќ, Татјана Радуновиќ, Аница Иванчевиќ.

Асистент на режисерот: Исидора Гонциќ
Асистент на кореографот: Јелена Арсиќ
Асистент на костимографот: Александра Стошиќ
Асистент на сценографот: Тамара Бранковиќ, Дина Јузбашиќ
Корепетитор на драмата и солистите: Борис Поп Трајковиќ
Корепетитор на хорот: Татјана Николиќ
Инспициент: Горан Младеновиќ
Суфлер: Горан Томиќ
Организатори: Мирјана Заложник и Јована Савин
Фотограф: Далибор Тонковиќ

Сценската и костимската опрема е реализирана во работилниците во Позориште на Теразијама.

Раководител на сценско-технички сектор: Драган Лазиќ, организатор на сценско-технички сектор: Осман Ајрулоски, Дизајнер на светло, раководител на секторот за светло: Момчило Жиропаѓа, Раководител на аудио сектор и дизан на тон: Бранислав Митиќ, Дизајнер на тон: Зоран Мандиќ, Оператор на сценска механика: Зоран Благојевиќ, Шеф на костими: Снежана Шимиќ, Раководител на гардероба: Љиљана Спасиќ, Раководител на шминкерско-фризерска работилница: Снежана Мартинов, Реквизитери: Драгослав Дамњановиќ и Драган Грбиќ, Кројачка: Виолета Живанчевиќ
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox?projector=1
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox?projector=1

Билетите се пуштени во продажба онлајн https://mnt.mk/online/index.php?id=376 и на билетарницата во МНТ.