Алтернатива Настани

МОБ: ОРЕВОКРШАЧКА – 30. ЈАНУАРИ

Сподели:

МОБ, „Оревокршачка“ – Петар Илич Чајковски, 30.01.2018 и 31.01.2018 / 20.00 ч.

Музика: П. И. Чајковски
Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Василиј Иванович Ваинонен (Русија)
Сценограф: Анатолиј Нежњи (Русија)
Костимограф: Љупка Ристовска
Либрето: М. И. Петипа по сказната на Т. А. Хофман

Оркестарот на МОБ
Настапуваат првенци, солисти и целиот балетски ансамбл на МОБ

Овој балет е ултимативна Новогодишно-Божиќна бајка – мириса на снег, карамела и на цимет. Обоен е со црвено, златно и со бело. Веројатно затоа на публиката никогаш не и е доста од „Оревокршачка“ пред и после Нова година, секоја година!

Билетарница на МОБ: 02 3118-451
онлајн: www.mob.mk

 

Сподели: